Вијести, Свијет

Холандија се извинила Русији због затварања дипломате

Интервью В.Путина " Первому каналу" и агентству "Ассошиэйтед Пресс"

Хаг – Холандија се данас извинила Русији због тога што је полиција у Хагу притворила једног руског дипломату, саопштило је холандско Министарство спољних послова.

„На темељу полицијске информације, министар спољних послова Франс Тимерманс закључио је да притварање руског дипломате… представља кршење Бечке конвензије”, изјавио је портпарол Министарства Тијс ван Сон.

„Холандија се стога извињава Руској Федерацији”, додао је он у саопштењу, пренео је АФП.

Руски председник Владимир Путин затражио је јуче од Холандије објашњење, извињење и кажњавање одговорних због привођења дипломате, оценивши да се ради о „тешком кршењу Бечке конвенције”, док је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров данас изјавио да не очекује „ништа добро” од земље која се тако понаша.

Холандија је демонстрирала свој стил тиме што је упала у стан страног дипломате, применила силу и довела га у полицијску станицу, рекао је Лавров новинарима, пренео је Итар-тас с.

Русија ће, тек пошто добије извињење и обавештење на који су начин кажњени одговорни за тај инцидент, одлучити у којем смеру ће развијати односе с холандским партнерима, поручио је руски министар спољних послова.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *