Вијести, Свијет

Хејг признао да од „Обаминих санкција“ против Русије засад нема ништа

БРИТАНСКИ ФОРИН ОФИС САОПШТИО ДА ЈЕ УДАР НА РУСКУ ПРИВРЕДУ И ФИНАНСИЈЕ МОГУЋ ТЕК У ДАЉОЈ ПЕРСПЕКТИВИ

ПРОШИРЕЊЕ санкција против Русије због ситуације у у Украјини подразумева забране на путовања званичних лица, као и замрзавање њихове имовине, саопштио је министар иностраних послова Велике Британије Вилијем Хејг.

„Наставићемо да уводимо додатне санкције тако да ће трошкови Русије расти” – истакао је британски министар иностраних послова.

„Оно што последњих дана чујемо и о чему смо се договорили, биће проширење постојећих санкција, мере против одређених лица и организација у Русији” – прецизирао је Хејг.

Он је додао да ЕУ и САД раде на санкцијама против Русије које ће у даљој перспективи бити уведене у обалсти привреде, финансија и трговине. Међутим, оне ће бити уведене у будућности, а не сада, објаснио је шеф британске дипломатије.

Извор из ЕУ саопштио је да Европска унија има намеру да у понедељак прошири списак лица против којих ће бити уведене санкције због догађаја у Украјини.

Министар иностраних послова Велике Британије Вилијем Хејг.

Министар иностраних послова Велике Британије Вилијем Хејг.

Представник дипломатије једне од водећих западноевропских земаља нешто касније је изјавио да се увођење трговинско-економских санкције ЕУ протв Русије искључује у садашњим условима.

 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *