Вијести, Свијет

Џорџ Сорош: Судбина ЕУ се решава у Украјини – Путин је пред победом

АМЕРИЧКИ „ФИЛАНТРОП” УПОЗОРИО ЕУ ДА СЕ ПРЕМА УКРАЈИНИ НЕ СМЕ ОДНОСИТИ КАО ПРЕМА ГРЧКОЈ

  • За избегавање „тужног краја”, Сорош је предложио: „Новој Украјини треба обезбедити сваку могућу подршку. Све до учешћа у директној војној конфронтацији са Русијом. Не сме се Европа бојати ни новог хладног рата. Русија ће га изгубити, исто као што је претходни изгубио Совјетски Савез”

         АМЕРИЧКИ милијардер Џорџ Сорош позвао је западне земље да се према Украјини не односе као према „другој Грчкој”.

         Упозорио их је да би таква политика била погрешна и да би дала жалосне резултате.

         У ауторском тексту за немачки Die Welt, Србима по злу добро знани „филантроп” написао је:

         Како ће Европска унија изгледати кроз пет година – одлучиће се у неколико наредних месеци и зависиће од развоја догађаја у Украјини. Русија Владимира Путина – оценио је Сорош – то је агресор, а Украјина која се брани – штити истовремено оне вредности и принципе на којима се базира Европска унија”.

         Сорош је одмах у наставку подвукао: „Путин не жели војну победу у Украјини да би заузео део те земље и преузео одговорност за њу. Не, он много више жели финансијски и политички крах Украјине који ће је дестабилизовати, крах за који не мора да носи одговорност”.

         По његовом упозорењу, Европа Украјини баца „мале комаде” као Грчкој, пто јој омогућава да једва преживљава, а Путин и даље има све потребне предности:

         „Он је бржи од свих и бира између хибридног рата и хибридног мира. При садашњем стању ствари, Украјина и њени савезници успевају само да некако реагују, а пад Украјине се убрзава јер су је економски проблеми већ довели на ивицу провалије”

         Сорош најизгледнијим сматра сценарио: Путин реалзује свој главни циљ – украјински отпор се слама, а Европа добија око два милиона избеглица. После тога „победоносном Путину” европски пријатељи обезбеђују ублажавање санкција, а то ће бити крај Европске уније као светске политичке силе.

Џорџ Сорош

Џорџ Сорош

За избегавање оваквог „тужног краја”, Сорош је предложио: „Новој Украјини треба обезбедити сваку могућу подршку. Све до учешћа у директној војној конфронтацији са Русијом. Не сме се Европа бојати ни новог хладног рата. Русија ће га изгубити, исто као што је претходни изгубио Совјетски Савез”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *