Вијести, Регион

Наш Омер никада није пио!

Супруга Омера Мехића, Славица, откако је изгубила супруга ретко коме отвара врата свог стана у Новом Саду. Она је „много разочарана извештајем Војне комисије“ о паду хеликоптера. Она каже да њен супруг никада није пио и да је живео за Војску.

– Да је мој Омер стварно био пијан, као што кажу, зашто то нису саопштили други дан после трагедије, када је завршена обдукција, него после више од две недеље. Због чега им је требало толико времена да кажу? До јуче је био херој, а данас испаде он кривац за смрт свих у хеликоптеру, каже Омерова супруга Славица.

Она тврди да Омер никада није пио.

– Толике године сам провела са њим у браку, ваљда познајем свог мужа. Он је имао војнички режим живота, строго је водио рачуна и пазио шта једе, сваки дан је пешачио, каже Славица за „Курир“.

Мајор Омер Мехић

Мајор Омер Мехић

Славица је са Омером како каже провела предивних 18 година у браку, из којег има два сина Давида (17) и Дениса (14).

– Ево вам само један пример да он није пио. Старији син Давид, који је репрезентативац у одбојци, вратио се са такмичења из Турске. Тада је донео Омеру два пива, то је било 4. марта. Омер их је само погледао и ставио у фрижидер. Није узео да их попије, иако их је донео његов миљеник. И дан данас та пива стоје. А не да је пио на радном месту, каже Славица.

Она каже да је очекивала неки сумњив извештај, али овако нешто јој „није у сну није пало“. Овај извештај ју је запрепастио и потпуно сломио његове родитеље, оца Рамиза и мајку Фатиму.

Омеров отац такође тврди да Омер никада није пио, као и да је био частан официр, који је био свестан колико је његов посао опасан и са алкохолом се никада не би играо.
– Нисам то очекивао. Прво, мој син никада није пио. То да буде јасно. Никад алкохол није трошио. То што су написали је немогуће. Апсолутно немогуће! И то ће вам рећи сви који су Омера познавали. Он је био свестан свог посла, свестан тога што ради. Окривити тако људе који не могу да се бране… Мртва уста не говоре. Нема ту душе, одговорно тврдим и то могу крвљу потписати да мој син алкохол није трошио.

Извор: ФБР / АЛО, за ФБР приредила Биљана Диковић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *