Вијести, Свијет

ЏЕЈМС БОНД: Шкотска има шансу за независност

ЏЕЈМС БОНД: Шкотска има шансу за независност коју не сме да пропусти

ШОН КОНЕРИ ЈЕДАН ЈЕ ОД НАЈИСТАКНУТИЈИХ ПОБОРНИКА НЕЗАВИСНОСТИ СВОЈЕ ОТАЏБИНЕ

ФИЛМСКА звезда Шон Конери позвао је данас Шкоте да на референдуму о независности, заказаном за септембар, подрже тај предлог, истакавши да је то „превише добра шанса да би била пропуштена”.

Тај 83-годишњи глумац, један од најистакнутијих поборника независности у кампањи Шкотске националне странке за изгласавање независности на референдуму у септембру, навео је да би самосталност учинила Шкотску познатијом на светској сцени, пренела је агенција АФП.

То би подстакло веће инвестиције у шкотски филмски сектор и „међународну промоцију Шкотске као оригиналне локације”, наводи се у ауторском тексту Шона Конерија у листу „Сан он сандеј”.

Конери, звезда филмова о Џејмс Бонду, рођен је у Шкотској, али тамо не живи годинама, већ углавном борави у Шпанији, на Бахамима и у Њујорку. Он је 2003. године изјавио да се неће враћати у Шкотској док се она не одвоји од остатка Уједињеног Краљевства.

„У потпуности признајем да је питање са којим се Шкоти суочавају у септембру првенствено питање на које треба да одговоре они који тамо живе и раде. Али, као Шкот са огромном љубављу за Шкотску и за уметност, верујем да је шанса за независност превише добра да би била пропуштена”, истакао је Конери.

Шон Конери као Џемс Бонд

Шон Конери као Џемс Бонд

Најновија анкета је јуче показала да 53 одсто Шкота желе да остану у склопу Уједињеног Краљевства, док независност подржава 35 одсто анкетираних.

 

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *