Вијести, Свијет

Доњецка република формирала сопствени парламент

НАЈБОГАТИЈИ УКРАЈИНСКИ ТАЈКУН – РИНАТ АХМЕТОВ – ПОЗВАО ДОНБАС ДА ОДУСТАНЕ ОД ОДВАЈАЊА ОД УКРАЈИНЕ И ПРИПАЈАЊА РУСИЈИ

        ДОЊЕЦКА народна република – како се и могло очекивати – формирала је свој привремени највиши законодавни орган – Врховни совјет ДНР.

Новоформирани парламент ДНР – како је објавио копредседник привремене владе Доњецке републике Мирослав Руденко – имаће 150 посланика.

Свој нови државотворни корак ДНР је начинила упркос томе што је најбогатији човек Украјине Ринат Ахметов, позвао становнике Донбаса (Луганске и Доњецке области) да размишљају о томе како да свој регион учине срећним у саставу Украјине.

„Ми живимо у беди, а ја желим да Донбас и сваки његов становник буду срећни. А шта је срећа? Срећа је када се има над главом мир. Срећа је када се има мир у души. Срећа је када је јака економија која прави нова радна места, када људи имају достојан посао, достојну плату и достојан живот” – изговорио је Ахметов у свом видео-обраћању Донбасу.

Истовремено се потрудио да његовим грађанима предочи да Доњецку народну републику нико у свету неће признати и да ће се, напротив, наћи под санкцијама које ће довести до пропадања њене индустрије и сиромашења становништва.

Ахметов је за могућност припајања Доњецке републике Русији рекао:

„Дубоко сам убеђен да то није потребно ни Русији ни Донбасу. Од тога не би вајде имали ни Русија ни Донбас. И у том случају бисмо се нашли под великим санкцијама и не бисмо могли ништа ни да продајемо ни да производимо. Значи, опет бисмо имали економски пад, незапосленост и сиромаштво”.

Ринат Ахметов

Ринат Ахметов

Ахметов није дошао у Кијев на позив владе Арсенија Јацењука која је данас организовала такозвани „општенационални округли сто јединства”. Није дошао, иако је добио позив.

Представници Доњецке и Луганске народне републике нису ни добили позив.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *