Вијести, Свијет

Дмитриј Песков: Русија забринута због артиљеријских напада на Донбас

ПОДСЕТИО ФРАНЦУСКУ И НЕМАЧКУ ДА СУ ГАРАНТИ ПОШТОВАЊА СПОРАЗУМА МИНСК-2

  • Прес-секретар председника РФ Дмитриј ПЕСКОВ: „Увођење санкција Кијеву налаже сама логика догађаја. Међутим, сви се труде да за све смртне грехове оптуже Русију, што противречи логици развоја догађаја“

        КРЕМЉ је изразио озбиљну забринутост због континуираних артиљеријских напада на југоисток Украјине, што представља кршење минских споразума.

         „Москва је веома забринута због континуираних напада  у којима се користи тешка артиљерија и кршења конкретних одредби минских споразума“ – изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

        Кремљ сматра да Кијев треба санкционисати због непоштовања минских споразума и жали због тога што се за сада чују оптужбе на рачун Москве.

         „Увођење санкција Кијеву налаже сама логика догађаја“ – казао је Песков.

        Ипак, он је признао: „Али, једино што можемо је да изразимо жаљење у вези с тим што ту логику нико не жели да ту логику поштује“.

         „Напротив, сви се труде да за све смртне грехове оптуже Русију, што противречи логици развоја догађаја“- констатовао је Песков.

        Портпарол шефа руске државе је напоменуо да су Русија, Немачка и Француска „земље које су гаранти минских споразума, а које нису учесници сукоба“.

         „Управо су ти шефови држава потписали одговарајући документ у Минску, они су гарантовали оно што је договорено и што су потписали представници Кијева у присуству представника ОЕБС“ – подсетио је Песков.

Прес-секретар председника РФ Дмитриј Песков

Прес-секретар председника РФ Дмитриј Песков

Он је уверен да „све земље треба да сносе свој део одговорности како би се обезбедило да одредбе (минских споразума) извршавају“.

„Игнорисање тога да једна страна не спроводи минске споразуме не доприноси нормализацији ситуације, пре је обрнуто“ – нагласио је Песков.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *