Вијести, Свијет

ДАМАСК: Влада Сирије неће доћи у Женеву да би предала власт

ИСКЉУЧИО И МОГУЋНОСТ ПРЕГОВОРА О ОДЛАСКУ ШЕФА ДРЖАВЕ БАШАРА АСАДА.

Валид Муалем - министар спољних послова

Валид Муалем – министар спољних послова

Онима који на Западу тврде да је Башар Асад „изгубио легитимитет”, сиријско Министарство спољних послова поручило: „Завршена је ера колонијализма, када су се споља постављале и рушиле владе. Време је да се бивши колонизатори пробуде из својих снова. Ако буду инсистирали на овим илузијама, онда нема ни потребе да долазе на Женеву-2”

СИРИЈСКА влада данас је службено потврдила да ће доћи на мировну конференцију Женева-2 која би, према новој одлуци УН-а, требало да се одржи 22. Децембра.

Сиријско министарство спољних послова ставило је до знања да ће представници владе у Дамаску доћи у Женеву ради заустављања рата у земљи, а не да би предали власт или преговорали о одласку шефа државе Башара Асада.

Објављени циљ Женеве-2 је покретање преговора о формирања тзв. „прелазне владе”. Знатан део опозиције и побуњеника отворено одбацује било какве преговоре који се неће завршити експлицитним захтевом Асаду да абдицира.

Западне силе и њихови региоанлни савезници тврде да је Ассад „изгубио легитимитет”.

Сиријско министарство спољних послова на такве 0цене је одговорило овим коментаром: „Завршена је ера колонијализма, када су се споља постављале и рушиле владе. Време је да се бивши колонизатори пробуде из својих снова. Ако буду инсистирали на овим илузијама, онда нема ни потребе да долазе на Женеву-2”.

У истом коментару се закључује: „Службена сиријска делегације неће доћи у Женеву да би предала власт”.

Извор:  Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *