Вијести, Свијет

ЧУРКИН: Русија неће „трговати” са Западом поводом Украјине на штету Сирије

СТАЛНИ ПРЕДСТАВНИК РУСИЈЕ У СБ УН ОЦЕНИО ДА ЈЕ МИСИЈА У АВГАНИСТАНУ (НА ЧЕЛУ СА САД) ДОЖИВЕЛА ДЕБАКЛ

         СТАЛНИ представник Русије у Савету безбедности УН Виталиј Чуркин саопштио је да његова земља искључује саму могућност нагодбе са Западом која би подразумевала да Вашингтон и његови савезници прихвате  „украјинску резолуцију” Москве, а да она пристане на антисиријску резолуцију коју кроз СБ УН  покушавају да прогурају западне земље.

         Водеће земље НАТО покушавају да кроз Савет безбедности УН „провуку” резолуцију која би била заснована на глави VII Повеље Уједињених нација која дозвољава и увођење санкција и примену силе. А Чуркин је – по налогу Москве – био јасан: „Никакве везане трговине неће бити. У „хуманитарној резолуцији” о Сирији никаквог помињања главе VII Повеље УН неће бити”.

         Чуркин је, иначе, оценио да „међународне снаге” у Авганистану, које су предводиле САД, нису извршиле своју мисију и да одлазе у време када је ситуација у тој земљи веома нестабилна.

         Руски представник истовремено је затражио да руководство мисије ИСАФ поднесе извештај Савету безбедности УН.

Стални представник Русије у Савету безбедности УН Виталиј Чуркин

Стални представник Русије у Савету безбедности УН Виталиј Чуркин

Барак Обама је објавио да ће од почетка 2015. На територији Авганистана остати 10.000 америчких војника, а да ће до краја 2016. у тој земљи остати само војници САД који ће чувати америчку амбасаду.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *