Свијет

CNN шокиран: Асадова армија пред војним аеродромом Табака до којег су Амери хтели први да стигну

АМЕРИЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА ПОКАЗАЛА ДА СИРИЈСКА АРМИЈА ИМА И НАЈНОВИЈЕ РУСКО НАОРУЖАЊЕ

  • Сиријска армија преузела контролу над термоцентралом која Алеп снабдева струјом и топлотном енергијом

         CNN је шокирао Американце количином руског наоружања којим располажу јединице сиријске армије које напредују према граду Рака, седишту истоимене сиријске провинције који је Исламска држава прогласила за „привремену престоницу Калифата“.

         Новинари америчке телевизије снимили су репортажу о Асадовој армији на истоку Сирије и указали својим гледаоцима да на снимљеним кадровима  гледају руске тенкове Т-90, вишецевне ракетне бацаче „Град“, оклопне транспортере-82A, хаубице МСТА-Б од 152-мм, артиљеријске тегљаче KAМАЗ 63501, борб ене машине пешадије БМП-1, авионе Су-34, транспортно-јуришне хеликоптере Ми-8 АТМШ и борбене Ми-24.

         CNN је највише снимао код насеља Атреја које се налази на путу за Раку.

Америчка телевизија је подвукла да је то тренутно најважнија офанзивна операција Сиријске Арапске Армије и да је њен тренутни циљ да пре Американаца стигне до војног аеродрома Табака који од августа 2014-те држе снаге Исламске државе.

CNN шокиран: Асадова армија пред војним аеродромом Табака до којег су Амери хтели први да стигну

CNN шокиран: Асадова армија пред војним аеродромом Табака до којег су Амери хтели први да стигну

CNN је објавио да сиријска армија има намеру да тај аеродром преузме већ за који дан јер је од њега удаљена само 35 километара. Још је указао да је јуче преузела контролу над висом Тал-Масбах који је био једно од последњих упоришта Исламске државе дуж пута Саламија-Рака.

Video of CNN шокировали американцев множеством современных видов российского вооружения в Сирии

САА, иначе, напредује и на другим фронтовима. Јер, преузела је контролу над стратешки важном термоцентралом поред Алепа која тај град снабдева и струјом и топлотном енергијом. У муњевитој акцији у којој је ликвидирано неколико десетина терориста.

Извор: Факти.рс

Вијести о: Сиријски режим? Асадов режим? Обамин режим? Милошевићева војска? Шта је чије?

Коментариши чланак

Коментара