Свијет

Барак Обама: Ратоваћемо против Исламске државе по целом свету

ЈАВНО ИЗРАЗИО НАДУ ДА МИЛИЈАРДЕР ДОНАЛД ТРАМП НЕЋЕ ПОСТАТИ ПРЕДСЕДНИК САД

  • „И даље се надам да Трамп неће постати председник. Ја респектујем амерички народ, а сматрам да наши људи схватају да је посао председника САД – озбиљан посао. Да то није ни организација ријалитија, нити маркетинг“

         АМЕРИКАНЦИ су све до доласка руске авијације у Сирију – глумили борбу против Исламске државе. А ноћас је Барак Обама изјавио да ће његова земља прогонити ИД по целом свету.

         Упитан – да ли је могућа америчка копнена операција у Либији – председник САД је рекао: „Ми ћемо против Исламске државе ратовати свуда где се појави“.

         Притом је ипак нагласио: да је за Вашингтон тренутно приоритетна „припрема Либијаца да се само боре против бојовника“.

         Обама је истовремено оценио да за Русију није добро да подржава званични Дамаск без политичког решења за сиријску кризу.

         „Та земља је доживела потрес зато што је Асад желео да изведе тај потрес. За Русију је питање: шта ће добити ако за савезника добије потпуно разорену земљу, а још и сада троши милијарде долара да подржи Сирију“.

         Обама је рекао ноћас сународницима да сматра да републиканац-милијарде Доналд Трамп неће постати председник САД:

         „И даље се надам да Трамп неће постати председник. Ја респектујем амерички народ, а сматрам да наши људи схватају да је посао председника САД – озбиљан посао. Да то није ни организација ријалитија, нити маркетинг“.

Барак Обама

Барак Обама

Обама је изнео и уверење да су „страни посматрачи“ затечени реториком која се чује у предизборној кампањи републиканских претендената на Белу кућу. Одмах је додао: „И не само из Трампових уста“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара