Вијести, Свијет

ЧЕЈНИ: Обама је веома, веома слаб председник

НАГЛАСИО ДА МНОГИ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ СМАТРАЈУ ДА ОБАМИНО РУКОВОЂЕЊЕ „СМАЊУЈЕ УТИЦАЈ САД  У ИНОСТРАНСТВУ“

  • Многи на Блиском Истоку су апсолутно убеђени да се способност САД да утичу у том делу света нагло смањила откако је Обама амерички председник. Да, ми сама имамо проблем са својом слабошћу, а слабост је у самом средишту Беле куће“ – подвукао је бивши потпредседник САД

          БИВШИ потпредседник САД Дик Чејни јавно је Барака Омаму назвао „веома, веома слабим председником“.

          Чак је при том нагласио да Обама „не разуме обавезе које Америка има пред целим светом“. Додао је да „многи на Блиском Истоку сматрају да Обамино руковођење „смањује утицај САД  у иностранству“.

          „Сви ти људи су апсолутно убеђени да се способност САД да утичу у том делу света нагло смањила откако је Обама амерички председник. Да, ми сама имамо проблем са својом слабошћу, а слабост је у самом средишту Беле куће“ – подвукао је Чејни.

          Он је за пример навео Обамин план о повлачењу свих снага САД из Авганистана до 2016. године.

          „То је глупо и неразумно. Тај корак – додао је Чејни – само потврђује уверење о слабости Американаца, о томе да наш лидер не разуме обавезе које САД имају пред целим светом и да није спреман да делује у складу са тим обавезама. Јер, уместо повлачења – требало је преговарати о задржавању дела трупа у Авганистану.“

Бивши потпредседник САД Дик Чејни

Бивши потпредседник САД Дик Чејни

Чејни је закључио речима: да Обамин план за Авганистан потврђује да он не разуме ни зашто су САД војно интервенисале у тој земљи.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *