Вијести, Свијет

Чак 74 одсто Руса нема ништа против повратка у центар Москве споменика Ђержинском

ПРОХАНОВ: ЗА РУСИЈУ БИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ БИО МАЊЕ ПОГИБЕЉАН НЕГО ПЕРЕСТРОЈКА-2

        ЈЕДНА од најгледанијих телевизијских емисија у Русији је „Списак Норкина“.

        Емитује се на НТВ, а њеним учесницима и гледаоцима била је дата прилика да се изјасне: да ли би могуће враћање споменика Феликсу Ђержинском – на старо место, испред седишта КГБ на московском тргу Лубјанка – значило враћање у прошлост или би, напротив, симболизовало њено даље сигурно кретање напред.

        Поводом ових питања се током емисије гласало два пута. На самом почетку и на њеном крају.

        Исход првог био је: 71:29 одсто у корист оних који су уверени да би повратак споменика Ђержинском симболизовао „кретање напред“.

        Исход другог био је још убедљивији за оне који су апсолутно уверени да то не био никакав погрешни заокрет, нити „пут у прошлост“: 74:26 одсто.

Споменик Феликсу Ђержинском

Споменик Феликсу Ђержинском

Резултате гласања је, поред осталих, прокоментарисао руски писац и главни уредник недељника „Завтра“ Александар Проханов:

„Нама данас неки предлажу избор између развоја и перестројке-2. То су ови што се противе и враћању споменика Ђержинском на место на којем је био. А ја сматрам да је боље да нас задеси и трећи светски рат него перестројка-2. Она би значила сигурну смрт и за Русију и за Кину и за остатак нормалног света. Споменик Ђержинском би, уз остало, штитио Русију од перестројке-2. Либерални таласи би се разбијали о тај споменик“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *