Вијести, Регион

Алијин син сугерисао Николићу да не долази, да сачека „повољније политичке околности“

У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ ОДЛОЖЕНА ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ САРАЈЕВУ

  • ФАКТИ: Ако се има у виду шири међународни оквир, јасно је да су за „рампу Николићу“ морали бар знати у америчкој и још неким амбасадама у Сарајеву. Да је у све, у најмању руку, био упућен и Валентин Инцко… А можда су у целу игру били увучени и неки у Београду

        ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић не путује сутра у Сарајево како је то раније било најављено, потврђено је данас Танјугу у Председништву БиХ.

        Како је крајем прошле седмице саопштило то председништво, Николић је требало да отпутује сутра у прву званичну посету Сарајеву од када је изабран на функцију председника Србије.

        У Кабинету Николића Танјугу је раније данас речено да ће посета председника Србије Сарајеву по свему судећи бити одложена.

        Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, наиме, предложио је данас пре подне Николићу да се посета, првобитно планирана за 16. јун, одложи како би била одржана у повољнијим политичким околностима.

        Ово фактички значи да је Алијин син – с обзиром на механизам одлучивања у Председништву БиХ – ставио вето на Николићеву посету.

Бакир Изетбеговић

Бакир Изетбеговић

А ако се има у виду шири међународни оквир, јасно је да су за „рампу Николићу“ морали бар знати у америчкој и још неким амбасадама у Сарајеву. Да је у све, у најмању руку, био упућен и Валентин Инцко…

А можда су у целу игру били увучени и неки у Београду…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *