Вијести, Свијет

БОРДЈУЖА: Свет је на ивици отворене конфронтације

ШОЈГУ 18. ЈУНА У ДРЖАВНОЈ ДУМИ О ИЗМЕЊЕНОЈ ПОЛИТИЧКОЈ СИТУАЦИЈИ У СВЕТУ И АКТИВНОСТИМА NATO УЗ ГРАНИЦЕ РУСИЈЕ

  • Цео низ земаља више практично и не камуфлира своје деловање и грубо се меша у унутрашње ствари других држава, покушавајући да манипулише њиховом јавношћу и да економски и финансијски утиче на њихове структуре власти и становништво – оценио генерални секретар ОДКБ Николај Бордјужа

         СВЕТ се налази на ивици отворене конфронтације јер цео низ земаља више и не камуфлира своје деловање и грубо се меша у унутрашње ствари других држава – изјавио је генерални секретар ОДКБ Николај Бордјужа.

         Нагласивши да су минулих дана у Москви заседали савети министара иностраних послова и одбране ОДКБ, Бордјужа је подвукао:

         „На заседањима два савета донете су одговарајуће одлуке и желим да обавестим јавност о тим одлукама. Али, прво нешто о ситуацији у којој смо разраживали ова или она решења усмерена на даљи развој ОДКБ. Свет се, по нашој процени, у суштини налази на ивици отворене конфронтације јер цео низ земаља више практично и не камуфлира своје деловање и грубо се меша у унутрашње ствари других држава, покушавајући да манипулише њиховом јавношћу и да економски и финансијски утиче на њихове структуре власти и становништво“.

         Генерал Бордјужа је све ово изговорио у Државној Думи Русије, приликом сусрета са шефовима парламентских делегација држава-чланица ОДКБ  у Парламенарној скупштини ОЕБС.

         Он је још додао: да широко се уходане технологије обојених револуција користе за мењање политичког курса држава и довођење на власт прозападних марионетских режима. И Закључио: „Класичан пример таквих револуција је антиуставни државни преврат у Украјини који се, у суштини, већ изродио у грађански рат“.

генерални секретар ОДКБ Николај Бордјужа

генерални секретар ОДКБ Николај Бордјужа

Иначе, Државна Дума има намеру да 18. јуна – за време „владиног часа“ – да од министра осбране РФ, Сергеја Шојгуа, сазна: на ком нивоу борбене готов ости су Оружане снаге Руске Федерације „у вези са измењеном политичком ситуацијом и активностима NATO поред граница РФ“.

Ово је саопштио председник Думе Сергеј Наришкин. При том је још рекао: „Саслушаћемо шта има да нам каже министар одбране. Посланици ће, наравно, имати много питања за министра, а тицаће се, нема сумње, и промењене политичке ситуације у свету и активности NATO уз наше границе“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *