Вијести, Свијет

Без притисака на Путина да промени политику према Украјини

МОСКВА – Руски бизнисмен Генадиј Тимченко, близак председнику Русије Владимиру Путину, изјавио је данас да руска пословна елита неће притискати председника да промени тактику према Украјини због западних санкција.

Тимченко је оценио, у интервјуу руској новинској агенцији Итар-тас, да је Запад погрешио када је донео казнене мере да би извршио притисак на Путинов најближи круг и натерао Русију да промену политику према Украјини.

На питање да ли пословна елита може утицати на Путина, Тимченко је рекао да то одмах може да буде искључено.

„Владимир Владимирович Путин једино мисли на интересе Русије. И тачка. Око тога нема компромиса”, изјавио је Тимченко, чије се богатство процењује на између 12-16 милијарди долара.

„Било би наивно помислити да са таквим методама било ко може да нас заплаши или примора да се повучемо”, закључио је Тимчшенко, који је међу првим руским бизнисменима којима су САД, у оквиру ширих западних санкција против Русије, замрзле имовину и забраниле издавање визе.

Генадиј Тимченко / Фото: Ројтерс

Генадиј Тимченко / Фото: Ројтерс

Тимченко поседује велики удео у руском произвођачу гаса Новатеку, руднику угља Колмару, Банци Русија и петрохемијској компанији Сибур.

Извор: Политика

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *