Вијести, Свијет

Белорусија: Лукашенко помаже повећање наталитета.

Лукашенко даје 70.000 долара и стан породицама са више деце.

Председник Белорусије - Лукашенко.

Председник Белорусије – Лукашенко.

 

Председник Белорусије Александар Лукашенко је одобрио програме за подстицање наталитета у земљи. Према програму за прво дете ће породице добијати 10 хиљада долара, а породицама са више деце биће покривени сви животни трошкови.

„Новац ће се наћи, то није проблем. Али, ако немамо довољно људи – онда не постоји разлог да говоримо о независности“, – наглашава Лукашенко. Према његовим речима, за друго дете породице ће добити 20 хиљада долара, а за треће – 40 хиљада долара. Породице са више деце ће добити станове. Према прелиминарним обрачунима, за реализацију овог пројекта биће потребно више од две милијарде долара.

Како би се сузбио демографски пад у Белорусији, држава намерава да плати све процедуре за „ин витро“ оплодњу. Лукашенко примећује да је земља већ постигла добре резултате након одобравања програма, а да ће у 2014.години Белорусија достићи нулти индикатор стопе наталитета и морталитета. “Ово је победа” – радује се председник.

Белорусија развија модел модерног социјализма, показује драматичне добитке у незапослености (незапослености у Белорусији скоро и да нема), минимални животни стандард (почетна плата је $ 650) и научни напредак (Белорусија има највећу производњу трактора и искоришћености пољопривредног земљишта у свету).

Извор: worldtodaybg.com

Превод: Срби на окуп

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *