Вијести, Свијет

БЕЛА КУЋА: Обама и Путин имају конструктивне радне односе

ПОРТПАРОЛ АМЕРИЧКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЏОШ ЕРНЕСТ ИЗБЕГАО ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ: „ВЕРУЈЕ ЛИ ОБАМА ПУТИНУ?”

         ПРЕДСЕДНИК Барак Обама и председник Владимир Путин и даље имају конструктивне радне односе, упркос свим разногласјима поводом Украјине – изјавио је портпарол Беле куће Џош Ернест.

         „Постоје озбиљне разлике поводом деловања Русије у Украјини, али постоје друге сфере у којима можемо остваривати интересе обе земље” – нагласио је Ернест, наводећи за пример сарадњу поводом иранског атомског програма и сиријског хемијског оружја.

         Ернест је ипак избегао одговор на питање: верује ли Обама Путину. Уместо тога, додао је да међу лидерима две земље постоји „корисни и конструктивни дијалог”.

         „Међу њима – подвукао је Ернест – постоје наглашено радна размена мишљења и односи међу двема странама који дају резултате, позитивне како за САД, тако и за Русију. То је доказ да односи међу двема странама функционишу у конструктивном оквиру”.

Владимир Путин и Барак Обама

Владимир Путин и Барак Обама

Истовремено се огласила и портпаролка Стејт департмента Мери Харф и одбацила оцену да америчке антируске санкције крше норме Светске трговинске организације. Није, међутим, могла да образложи своју тврдњу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *