Вијести, Свијет

Барак Обама подржао и законски заштитио ГМО

Obama-Feeds-America-SC_s640x427-300x200

Потписивањем Закона о ГМО који компанији Монсанто даје судски имунитет, председник Обама је препустио САД милости ове озлоглашене компаније.

Председник Обама је шокирао јавност одобравањем предлога закона H.R. 933 којим се највећа биотехнолошка компанија, злогласни Монсанто, у потпуности штити од утицаја закона и судова у САД-у.
Монсанто је победник

Наиме, одобравањем овог закона Монсанто добија имунитет од судског и кривичног гоњења за своје генетичке патенте који стварају бројне здравствене проблеме. Иако је 250 хиљада грађана САД-а потписало петицију у којој се отворено тражи стављање вета на предлог закона H.R. 933, председник Обама је одлучио заштити велики капитални утицај Монсанта, уместо да штити интересе и здравље грађана који су га изабрали на ову функцију.

Патокрација на делу
Након што је Food Democracy Now покренуо акцију којом се јавност информисала о правој намени предлога спорног закона, Американци су Х.Р 933 с правом назвали „Закон о заштити Монсанта.“

Американци се још увек боре против “Закона о заштити Монсанта” иако га је Обама одобрио (више на страници Food Democracy Now).

Амерички Сенат је посебан нагласак ставио на Секцију 735 у предлогу закона који носи релативно бенигно име „Farmer Assurance Provision“ но, у ствари, читав предлог закона заједно са секцијом 735 дозвољава Монсанту остваривање потпуног имунитета од федералних судова који би у евентуалној будућности можда пожелели да истерају правду поводом ГМО производа који су веома опасни по људско здравље.

Не само да је Монсанто имунитетом заштићен, већ се новим законом онемогућава забрана садње ГМО садница, чак што више, овај закон онемогућава саму владу САД-а да у будућности забрани сејање ГМО-а или их лимитира на било који начин.

Иако је овај закон потписан 27.03.2013, за сада су вест о пренеле само независне новине и медији који нису под утицајем моћних медијских могула. Интернет новине Examiner су се детаљно позабавила Обаминим задњим председничким одобрењем, сматрајући како грађани САД-а треба добро да промисле шта су добили овом одлуком.

Веб страница GIC такође се позабавила овом темом показујући како је Обама играо двоструку игру, објављујући видео у којем је Обама заговарао строже мере поводом објаве порекла хране укључујући и обавезно означавање ГМО производа.
Обама штити ГМО мафију

Food Democray Now је објавио једну од најбољих и најдиректнијих критика Обамине одлуке и то следећим речима:

„Са жаљењем вас обавештавамо како је председник Обама одобрио H.R. 933 или закон о заштити Монсанта. Председник Обама је ставио потпис на овај закон упркос молбама преко 250.000 Американаца који су тражили вето овог закона. Председник Обама је тако у потпуности занемарио своју заклетву о заштити Америчког народа и Устава.“

Коментариши чланак

Коментара