Вијести, Свијет

Армије Доњецке и Луганске Републике среле се – иза леђа Дебаљцева

КИЈЕВ И ВАШИНГТОН ТЕЖИШТЕ ПРЕНОСЕ НА ОДБРАНУ ЗАПОРОШКЕ И ХЕРСОНСКЕ ОБЛАСТИ

  • Пут Дебаљцево-Артјомовск коначно је практично затворен. Снаге две армије су око њега већ поставиле своје утврђене тачке
  • Украјинци су, иначе, у Донбасу за последња 24 сата изгубили један авион, пет тенкова и 11 минобацача. У Донбасу је објављено и да су имали и 130 убијених

          ПОЧИЊЕ „кување“ снага кијевског режима у „дебаљцевском котлу“. Са крајњим исходом који за украјински државни и војни врх може имати много непвољније и далекосежније последице него познати „иловајски котао“.

          Армије Доњецке и Луганске Републике коначно су се среле код дебаљцева! Могло бисе рећи: Украјинцима иза леђа! Одреди две армије су дошле са стране Калиновке (ЛНР) и Новогригорјевке (ДНР).

          Ово значи да је опкољавање украјинског гарнизона у Дебаљцеву завршено.

          Пут Дебаљцево-Артјомовск коначно је практично затворен. Снаге две армије су око њега већ поставиле своје утврђене тачке.

          Украјинци су, иначе, у Донбасу за последња 24 сата изгубили један авион, пет тенкова и 11 минобацача.

          У Донбасу је објављено и да су имали и 130 убијених.

Армије Доњецке и Луганске Републике среле се – иза леђа Дебаљцева

Армије Доњецке и Луганске Републике среле се – иза леђа Дебаљцева

У украјинском и руском интернету ноћас су се, иначе, појавиле претпоставке да би Кијев – по савету Американаца – убрзо могао дићи руке од Донбаса и повући војску са територије ДНР и ЛНР. Да би појачао одбрану Харковске, Дњепропетровске, Запорошке, Херсонске, Николајевске и Одеске области. Поготово Запорошке и Херсонске јер оне деле континенталну Русију од Крима. А Николајев и Одеса су од животне важности и за кијевски режим и за САД јер имају поморске луке.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *