Вијести, Свијет

Американци за сво време трајања украјинске кризе играју деструктивну улогу

АМЕРИКАНЦИ ПРЕТХОДНО ОПТУЖИЛИ МОСКВУ ДА ПРЕДСТАВЉА СМЕТЊУ МИРУ У УКРАЈИНИ

  • Стални представник Велике Британије у СБ УН Марк Лајал Грант тврдио да Русија у Украјини држи тенкове и ракетне бацаче, а Виталиј Чуркин оценио да је и то доказ да Велика Британија, која је некада сматрана једном од главних светских сила, сада вртоглавом брзином губи позиције на међународној арени, укључујући и Европу

        СТАЛНИ представник Русије у Савету безбедности УН – Виталиј Чуркин – оценио је да Сједињене Државе током целог трајања украјинске кризе играју „крајње деструктивну улогу”.

        Високи руски дипломата истовремено је оценио, наступивши на седници СБ УН:

        „Остаје само да се надамо да САД неће стављати клипове у точкове даљим мировним напорима нормандијске четворке”.

        Чуркин је на овај начин одреаговао на говор заменика сталног представника САД у СБ УН Дејвида Пресмана који је оптужио Москву да се и даље меша у конфликт у Украјини и да представља „сметњу миру”.

        Чуркин је у истом наступу оценио да Велика Британија, која је некада сматрана једном од главних светских сила, сада „вртоглавом брзином губи позиције на међународној арени”, укључујући и Европу.

        То је била његова реплика на наступ сталног представника Лондона у СБ УН Марка Лајала Гранта који је поновио америчку тврдњу да се у Украјини налази руска војна техника, нагласивши да се ради о тенковима и вишецевним ракетним бацачима. Грант је још додао да Москва омета ширење зоне у којој делују посматрачи ОЕБС на руско-украјинској граници.

Виталиј Чуркин: Американци за сво време трајања украјинске кризе играју деструктивну улогу

Виталиј Чуркин: Американци за сво време трајања украјинске кризе играју деструктивну улогу

Чуркин му је узвратио: да је Грант поново наступио са једностраном и деформисаном сликом онога што се догађа на истоку Украјине.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *