Вијести, Свијет

„Американци брже праве непријатеље међу муслиманима него што успевају да их убијају“

БИВШИ АНАЛИТИЧАР ПЕНТАГОНА ФРЕНКЛИН СПИНИ ОЦЕНИО ДА ЈЕ ВАШИНГТОН РУСИЈИ ОБЈАВИО ХЛАДНИ РАТ

        БИВШИ војни аналитичар Пентагона – Френклин Спини – упозорио је спој америчке милитаристичке идеологије и масовне апатије грађана САД ствара „опасну динамику“. Поготово зато што иза тог споја стоје „интереси уске групе припадника америчког војно-индустријског комплекса која има представнике и у Конгресу САД“.

        Спини је оценио да САД клизе према непотребном новом хладном рату са Русијом у ситуацији значајно смањене уставне контроле и пажње јавности о којима су америчке администрације раније морале да воде рачуна.

        Спини је упозорио да су Сједињене Државе заузете „вечним ратом против терора који им у исламском свету брже прави непријатеље него што Американци успевају да их побију“. Једини победници у том рату су, по његовој процени, амерички војни произвођачи и лиферанти.

        Екс-аналитичар Пентагона предочио је сународницима и да је у току „претећи заокрет у конфронтацији (Вашингтона) са Кином“.

Френклин Спини испред Пентагона

Френклин Спини испред Пентагона

Спини је поводом усвајања антируске резолуције 758 у Конгресу САД подвукао да је она „токсична мешавина отворене лажи и прљавих искривљавања“ и да фактички представља објаву Русији хладног рата.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *