Вијести, Свијет

Амерички маринац који је уринирао по телима мртвих талибана: Урадио бих то поново

362352_marinac_f

Џозеф Чемблин, који је имао проблема због нехуманог понашања када је уринирао по мртвим телима талибанима у Авганистану, недавно је изјавио да би то поново радио ако би му се указала прилика, иако је кажњен са 500 долара и чин му је деградиран.

На питање да ли му је пало на памет да таквим понашањем излаже опасности америчке војнике и друге Американце, он одговара да није размишљао о том.

Објашњава да овакво понашање на непријатеља оставља много већи психолошки траг, зато што њихова вера каже да, ако их додирне неверник, неће отићи у рај, тако да су им војници показали шта се дешава „ако се закачите с нама“.

Додаје да не жали због таквог чина, то јест, можда једино због еветнуалних последица на другове војнике, али у суштини се не каје због тога што је радио.

Један од политичких аналитичара, Блејк Хоуншел, сматра да ово није добро за слику о америчкој војсци и војницима, али да треба узети у обзир и да се ради о земљи која је у тоталном расулу, која није умрежена, и да се другачије размишља у Вашингтону, а другачије у некој забити у Авганистану, на стотине километара од Кабула.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *