Вијести, Свијет

Амбасадор Србије у Москви изразио саучешће

Амбасадор Србије у Москви изразио саучешће поводом трагедије у Волгограду

Трагедија у Волгограду је моменат када треба испољити људску солидарност

У своје име и у име читаве амбасаде Србије желим да изразим искрено саучешће свим грађанима Русије поводом ових страшних терористичких аката у Волгограду.

Сматрамо да је то онај тренутак када треба испољити људску солидарност са нашим пријатељима. Зато су наш председник Николић и премијер Дачић изразили саучешће. Ми, Срби, као што је било увек у историји, били смо са вама и када је било тешко, и када није било тешко, и сматрамо да је тероризам страшна, велика опаност не само за РФ, већ и за цео свет, зато цео свет треба да буде солидаран у осуди таквих несхватљивих терористичких аката.

Мени се чини да у историји Европе и уопште у историји међународних односа нема примера када је тероризам играо одлучујућу улогу. Он увек доводи до уништавања и убистава невиних жртава, пати народ, деца, жене, млади људи на улицама, на железничким станицама, у саобраћају.

Славенко Терзић, амбасадор Србије у Москви

Славенко Терзић

Тероризам никада није био средство решавања проблема. Напротив, то је најгори начин за решавање неког проблема: људског, националног или међународног.

Извор: Глас Русије/Вера Жердева

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *