Вијести, Свијет

Ал Шабаб: Опет ћемо напасти Кенијце

Kenya Al Shabab 10 Things

Њујорк – Сомалијска екстремистичка група Ал Шабаб запретила је интензивнијим нападима у Кенији након одбијања Најробија да повуче своје трупе из Сомалије.

Ал Шабаб преузела је и одговорност за прошлонедељни напад на тржни центар „Вестгејт“ у коме је страдало најмање 67, док се 39 људи води као нестало.

„Напашћемо Кенијце тамо где их највише боли, претворићемо њихове градове у гробља, а реке крви потећи ће Најробијем“, саопштила је данас група Ал Шабаб.

„То што је кенијска влада одлучила да пошаље војнике у Сомалију, показује да још није извукла поуку из напада на Вестгејт и тиме изазива огромну несигурност, крвопролиће и разарање“, наводи се још у саопштењу ових екстремиста.

Како преноси АФП, Ал Шабаб је екстремистичка група повезана са Ал Каидом и одлучна је да интензивира нападе унутар Кеније све док и последњи кенијски војник не напусти сомалијску територију.

Кенијски председник Ухуру Кенијата јуче је најавио да ће послати кенијске трупе у Сомалију, са циљем да помогну у успостављању реда у тој земљи све док се тај посао и не уради.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *