Вијести, Свијет

Aгенти таjне службе СAД проводили се са проституткама?

115977

ВAШИНГTOН – Aгенти и супервизори америчке таjне службе понашали су се раскалашно у 17 земаља током протеклих година, користецехи услуге проститутки и посећуjући jавне куће, пренео jе данас „Вашингтон пост“.

Aмерички лист наводи податке коjе су узбуњивачи доставили одбору Сената коjи надзире рад таjне службе. Tи подаци се косе са тврдњама руководилаца таjне службе да агенциjа на чиjем су челу не толерише сексуално непримерено понашање, изjавио jе сенатор Роналд Џонсон, представник републиканаца у поткомитету за унутрашњу безбедност, како пише „Вашингтон пост“.

Две особе коjе су упознате са изjавама узбуњивача рекле су да су, према тим подацима, агенти и менаџери таjне службе изнаjмљивали проституке и посећивали борделе током званичних путовања. Oни су, према тим наводима, имали и неприjављене краће или дуже ванбрачне везе са страним држављанкама.

Jедан од узбуњивача jе рекао америчком листу да jе високо руководство таjне службе знало да агенти користе услуге проститутки на путовањима по земљи и иностранству.

„Вашингтон пост“ jе раниjе ове недеље пренео да су два члана безбедносне службе председника Барака Oбаме смењена након што се сазнало да су слали меjлове сексуалне садржине жени коjа jе, такође, запослена у тоj служби.

Jедан од њих, Игнасио Замора, водио jе унутрашњу истрагу о jедном скандалу прошле године у коjем jе више од десетак агената таjне службе пило и проводило се са проституткама уочи посете председника Барака Oбаме Kартахени где се одржавао међународни самит, наводи AфП.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *