Вијести, Регион

Заветници покренули кампању „Србија никад у НАТО!”

 ПЕТИЦИЈУ ВЕЋ ПОТПИСАЛО ВИШЕ ЈАВНИХ ЛИЧНОСТИ, ПОВРЕМЕНО СЕ ЧЕКАЛО И У РЕДУ

         СРПСКИ сабор Заветници покренуо је на годишњицу НАТО агресије на СРЈ 1999. године кампању под називом „Србија никада у НАТО!”.

         У 12:44 у центру Београда одржана је јавна конференција за новинаре, а активисти покрета истакли су фотографије страдања српског народа током НАТО бомбардовања.

         Велики број грађана у редовима је чекао да потпише петицију против уласка Србије у НАТО пакт, коју је симболично прва потписала Лозанка Радоичић, мајка Владимира Радоичића који је са 19 година јуначки погинуо на Кошарама.

         Подршку прогласу „Србија никада у НАТО!” пружили су и бројни српски интелектуалци и представници других покрета и удружења, међу којима су Слободан Ерић, уредник „Геополитике”, бивши савезни министар Вукашин Јокановић, професор Урош Шуваковић, Младен Обрадовић, Владимир Кршљанин, новинари Џон Боснић и Миодраг Зарковић, представници Удружења српских ветерана и бројни истакнути појединци.

         Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, у обраћању новинарима истакла је да ће њихова кампања против уласка у НАТО пакт бити покренута од сутра и у свим градовима Србије.

Заветници покренули кампању „Србија никад у НАТО!”

Заветници покренули кампању „Србија никад у НАТО!”

„Повод за покретање кампање је одлука Владе Србије да потпише Индивидуални акциони план, који предвиђа највиши облик сарадње са НАТО алијансом. Србија је овим потписом предала у руке НАТО пакта целокупну војну инфраструктуру. Ми нећемо одустати све док државно руководство не прекине погубан пут евроатланстких интеграција“, истакла је Ђурђевић.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *