Вијести, Регион

Запад преко Европарламента завршава оно што је Русија ветом спречила у СБ УН

СМИСЛИО „ГЕНОЦИД”, ПА У РЕЗОЛУЦИЈУ ЕП УБАЦИО – ДА СЕ ВЕТО НЕ СМЕ КОРИСТИТИ У СЛУЧАЈУ ГЕНОЦИДА

  • ФАКТИ: А Александар Вучић и Ивица Дачић – уз подршку Томислава Николића – воде Србију код ових који су јој данас обесили око врата млински камен „геноцида“. Нема то снагу коју би имала британска резолуција – да је усвојена, али ће имати безмало исту – чим Србија уђе у клуб својих историјских непријатеља. Сада Вучић излази на брисани простор: ако је искрено био против британске резолуције – мораће да буде против и ове из Стразбура! Ништа мање!

        ЕВРОПСКИ парламент на пленарном заседању у Стразбуру усвојио је данас резолуцију којом најоштрије осуђује геноцид у Сребреници почињен од снага босанских Срба под командом генерала Ратка Младића и паравојних јединица.

        У текст резолуције убачена су и два амандмана предлагача резолуције Ивана Јаковчића којима се осуђује руско стављање вета на британску резолуцију о Сребреници у СБ УН и похваљује се одлука да се 11. јул прогласи даном жалости у БиХ ради сећања на настрадале жртве.

        Европски парламент је осудио масакр 8.000 муслиманских мушкараца и дечака и нагласио да се само признавањем злочина може доћи до правог помирења на Балкану.

        У изјави Европске комисије која је претходила гласању, као и у обраћањима многих посланика који су учествовали у дебати о овом документу, оштро је критиковано неусвајање сличне резолуције у седишту УН у Њујорку.

Запад преко Европарламента завршава оно што је Русија ветом спречила у СБ УН

Запад преко Европарламента завршава оно што је Русија ветом спречила у СБ УН

Посланици су се сложили да се право вета не сме користити када се расправља о геноциду.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *