Вијести, Регион

ВУЛИН: Одлука о Шешељевом враћању у Хаг је – напад на Владу Србије и Вучића

ПОРУКА ЈЕ: ТРИБУНАЛ УГРОЖАВА СТАБИЛНОСТ СРБИЈЕ, А ПРЕМИЈЕР ЋЕ ЈЕ СЛАЊЕМ ШЕШЕЉА У ХАГ ОДБРАНИТИ

  • Док се у читавом нашем окружењу дешавају терористички акти, док имате најаве буђења међуетничких сукоба, у недељи када председник Владе треба да иде у Брисел на веома важне разговоре, када треба да иде у САД, у Москву, ви шаљете овакве одлуке са само једним циљем да извршите притисак на њега и да извршите притисак на ову Владу да се бави одлукама Хашког трибунала

         ОДЛУКА Хашког трибунала о повратку лидера радикала Војислава Шешеља у Хаг усмерена је на дестабилизацију Владе и представља притисак на њеног председника, оценио је министар Александар Вулин и поручио да ће влада очувати мир и стабилност у земљи.

         „Шта год се буде дешавало у наредним данима, Влада ће водити рачуна да одлуке које доноси буду усмерене на ојачавање мира и појачавање стабилности у нашој земљи”, рекао је Вулин Танјугу.

         Према његовим речима, одлуке у којима из политичких разлога неко пушта, а онда из политичких разлога затвара без суда и без пресуде, након свих ових година, говоре веома лоше о Хашком трибуналу.

         Он сматра да се све одлуке, које се доносе на основу политике, доносе искључиво као притисак на Владу и њеног председника и не могу се оценити као пријатељски акти.

         „Док се у читавом нашем окружењу дешавају терористички акти, док имате најаве буђења међуетничких сукоба, у недељи када председник Владе треба да иде у Брисел на веома важне разговоре, када треба да иде у САД, у Москву, ви шаљете овакве одлуке са само једним циљем да извршите притисак на њега и да извршите притисак на ову Владу да се бави одлукама хашког трибунала уместо оним за шта су нас грађани бирали”, рекао је Вулин.

         „Грађани су нас бирали да живимо боље, да се бавимо економијом и да очувамо и успоставимо стабилност за све грађане Србије”, рекао је Вулин.

         Он сматра да се Србија од већине земаља у региону разликује због политичке стабилности, из које је произашла и економска стабилност, и да је „очигледно да је одлука Хашког трибунала усмерена управо да се таква стабилност уздрма”.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин

„Ово је очекивани наставак политике притисака и условљавања Србије, и евидентно је да је ово напад и на Владу и на председника Владе”, нагласио је министар.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *