Регион

Вулета: За регионални стамбени програм 583 милиона евра

images

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је у Загребу са предсједником српског Народног вијећа, Милорадом Пуповцем о почетку спровођења прве фазе трајног збрињавања избјеглица из БиХ, Србије, Хрватске и Црне Горе. Тим поводом, Драго Вулета, помоћник министра за избјеглице и расељена лица, рекао је да је вриједност Регионалног стамбеног програма 583 милиона евра.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица, Драго Вулета, нагласио је да ће се у првој фази ријешити стамбено питање за 170 породица, а цијелим програмом, који се треба реализовати за четири године стамбено ће бити збринуто око 27 хиљада породица.

Рок за пријаву истиче 7. фебруара, рекао је Вулета за РТРС и истакао да, уколико у одређеним случајевима буде недостајала одређена документација, неће бити проблем да се достави и након 7. фебруара.

Вулета је осим Регионалног стамбеног програма најавио и реализацију пројекта „ЦЕП 2“ који је одобрен од Развојне банке вијећа Европе, а по чијем завршетку ће стамбено бити збринуто 605 породица из Српске.

Коментариши чланак

Коментара