Вијести, Регион

Вуковар, поново скинута ћирилична табла

Protesti-u-Vukovaru-13

Поново скинута двојезична табла са Завода за запошљавање у Вуковару. Табла на згради Завода други пут постављена у понедељак, као и на другим локацијама у граду.

У Вуковару се настављају проблеми с постављеним двојезичних латинично-ћириличних табли на зградама јавних и државних установа у том граду, па је тако прошле ноћи непознати починитељ поново скинио таблу са Завода за запошљавање.

Хрватски медији објавили су да је на згради Завода табла била поново постављена у понедељак када су двојезични натписи постављени на више локација у граду. Те табле биле су јефтиније од претходних И постављене на већој висини него што је уобичајено.

Ово је други пут да је табла скинута са зграде Завода.

Од септембра када су постављене, двојезичне табле на латиничном и ћириличном писму су више пута скидане, па потом постављане, а неко време их је чувала полиција.

После прошлонедељног сусрета премијера Зорана Милановића и представника Штаба за одбрану хрватског Вуковара, који се противе двојезичности у Вуковару, договорено је повлачење полиције.

Милановић је после састанка поручио да табле остају, јер се закон мора поштовати, али да их полиција више неће чувати и да је сада „на свачијој савести и одговорности како ће се понашати“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *