Вијести, Регион

Вукчевић: Београдом шета најмање 300 ратних злочинаца

000769

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је данас у Нирнбергу да је у Београду слободно још најмање 300 људи који би могли бити осумњичена за ратне злочине и залозизо се за још интензивнији рад на процесуирању ратних злочина.

Говорећи на дводневној конференцији у Палати правде у Нирнбергу на панелу Нови судови, нове тековине: искуства и очекивања у вези са међународним и домаћим судовима надлежним за међународне злочине, Вукчевић је истакао да је по повратку са суђења Шандору Кепиру у Будимпешти учврстио своје увјерење да је свима потребан бржи, енергичнији, бескомпромисни рад на процесуирању ратних злочина.

„Према мојим сазнањима, само у Београду на слободи има још најмање 300 лица која би могла бити осумњичена за ратне злочине”, напоменуо је тужилац.

Поред осталог, Вукчевић је рекао да за њега представља велику част што је први тужилац из Србије који се нашао на мјесту „које је симбол правде за жртве нацизма, најмрачнијег периода у историји Европе”, саопштено је из Тужилаштва за ратне злочине.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *