Вијести, Регион

Вучићево тражење 45 минута је смешно

Такозвани шиптарски премијер у Приштини Хашим Тачи изјавио је данас да је Косово по први пут организовало фер и демократске изборе и на северу и да су изабрани легитимни српски представници у три општине на северу.

Криминалац - председник?

Криминалац – председник?

„Добили смо легитимне представнике за три општине на северу, осим на северу Митровице, где су криминалне групе спречиле миран ток завршетка изборног процеса“, рекао је Тачи на конференцији за новинаре.

Упитан шта мисли о могућем поништавању избора на северу, премијер Косова је одговорио да не жели да се уплиће у надлежности Централне изборне комисије (ЦИК).

Према његовим речима, на северу је у изборима учествовало 22% грађана који су бирали своје представнике и тиме им дали пун легитимитет.

На питање да прокоментарише изјаву вицепремијера Србије Александра Вучића, који је јуче понудио да реши ситуацију са проблематичним групама Срба на северу, премијер Косова је рекао: „То је смешно, Косово има своје институције“.

Тачи је изразио задовољство јучерашњим изборним процесом и оценио да су „одржани уз највише међународне стандарде“.

Чије је Косово и Метохија?

Чије је Косово и Метохија?

 

„Ови избори су доказали да је у целини спроведен априлски споразум постигнут у Бриселу. Захваљујем се Европској Унији, САД-у и свим независним институцијама Косова“ рекао је Тачи.

(Танјуг)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *