Вијести, Регион

Вучић: Шиптарима смо испунили жеље, на реду су Бошњаци

aleksandar-vucic-pracenje-prisluskivanje-svetislav-bata-durovic-rodoljub-mil-1353050798-226445

Сарајево – Александар Вучић је поручио да је дијалог у бошњачко-српским односима неопходан да би се ишло напред, а као позитиван пример навео је преговоре с Приштином.

„Потребно је да разговарамо и у разговорима можемо све решити. За то је најбољи пример оно што смо ми урадили у преговорима с Албанцима на Косову“, рекао је први потпредседник Владе Србије у интервјуу сарајевском „Дневном авазу“ који ће у целости бити објављен сутра.

Први потпредседник Владе Србије задужен за одбрану, безбедност и борбу против корупције, кога „Аваз“ представља као тренутно једног од најутицајнијих политичара у Србији и региону, у разговору са главним и одговорним уредником Фадилом Мандалом, како се наводи, отворено је разговарао о сарадњи БиХ и Србије, посебно у борби против корупције, и истакао жељу да се што пре састане с министром безбедности БиХ Фахрудином Радончићем.

Вучић је, наводи лист, говорио о Сребреници, НАТО-у, односима са Републиком Српском, Милораду Додику и његовој опозицији, изјавама владике Григорија о председнику Србије Томиславу Николићу, као и о жељи да што пре посети Сарајево и Бањалуку.

Он је потврдио да његови родитељи имају имање у Бугојну, наводећи да нема намеру да то имање продаје и да је свестан својих корена.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *