Вијести, Регион

Владу Србије за сада напушта седам министара

010257

За сада је извјесно да Немањину 11 напушта седам министара и то четири из редова напредњака, један социјалиста, двоје министара УРС-а и потпредсједница владе за европске интеграције Сузана Грубјешић.

До краја дана знаће се да ли ће бити замијењени министарка здравља Славица Ђукић Дејановић или министар просвјете Жарко Обрадовић.

Оставке на министарска мјеста из редова СНС поднијели су министар одбране Александар Вучић и министар пољопривреде Горан Кнежевић, док је на сједници Одбора СНС одлучено да се замијене и министарка омладине и спорта Алиса Марић и министар културе Братислав Петковић.

Влада ће даље наставити без УРС-а, тако да са мјеста министра финансија и привреде одлази Млађан Динкић, министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић и потпредсједница владе за европске интеграције Сузана Грубјешић.

Извјесно је да из редова Социјалистичке партије Србије са мјеста министра саобраћаја одлази Милутин Мркоњић, а да ли ће му се придружити министарка здравља Славица Ђукић Дејановић или министар просвјете Жарко Обрадовић, требало би да се зна данас до краја дана.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *