Вијести, Регион

УРС дугује држави 16,7 милиона динара

БЕОГРАД –  Уједињени региони Србије (УРС), настали из Г17 плус, дугују државном предузећу Дипос више од 16,7 милиона динара за закуп просторија на Тргу Републике у Београду, објавио је данас антикорупцијски сајт Пиштаљка.

Лична карта Дипоса, објављена на сајту Министарства привреде, показује да је највећи део дуга том државном предузећу за изнајмљивање некретнина настао је 2010. и 2011, када Г17 плус није платио закупнину у укупном износу од око десет милиона динара.

УРС - Уједињени региони Србије

УРС – Уједињени региони Србије

У то време, Г17 плус је био део владајуће коалиције која је постављала директора и чланове управног одбора Дипос, подсећа Пиштаљка.

Дипос је странци слао рачуне на износ од нешто мање од девет милиона динара годишње, па се може закључити да до 31. августа ове године Г17 плус није платио закупнину за пуне две године.

У УРС је Пиштаљци речено да је дуг репрограмиран и да се „уредно плаћа“, а раније су рекли листу Данас да за најам просторија од око 600 квадратних метара, месечно плаћају 7.115 евра.

И Демократска странка (ДС) клијент је Дипоса, и за кућу на Дедињу у којој живи њен почасни председник Борис Тадић до 31. августа платила је нешто мање од 4,5 милиона динара, колико је и фактурисано.

Међу већим дужницима Дипоса је и Омни Сток, чији је власник Веселин Сјеклоћа, специјални саветник министра Велимира Илића, са дугом већим од 37 милиона динара, објавила је Пиштаљка.

Извор: ФоНет

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *