Вијести, Регион

У Хрватској цијене мобилних разговора ниже три пута, у БиХ остају исте

005100

Једна од конкретних погодности које ће грађани Хрватске осјетити због уласка у Европску унију јесу и знатно ниже цијене мобилних разговора.

Телекомуникацијски регулатор Хаком, наиме, наредио је тамошњим оператерима да у идућих годину и по дана велепродајну цијену мобилних разговора снизе за три пута, а оваква одлука услиједила је због усклађивања с европском регулативом.

Како БиХ још није ни близу уласка у ЕУ, тако се ни у процесу усклађивања прописа и регулативе у нашој земљи не може очекивати пад цијена телекомуникација. Потврђеноје то „Дневном авазу“ у регулаторној агенцији за комуникације (РАК).

– Када је у питању усклађивање цијена у мобилној телефонији с цијенама у земљама Европске уније, оно није обавезујуће за БиХ. То знаћи да у БиХ не можемо очекивати сличну појаву – казала је за „Дневни аваз“ Амела Одобашић, руководилац Одјела за односе с јавношћу РАК-а.

Но, каже она, РАК чини све како би се доношењем и примјеном регулативе у области комуникација, која је у великој мјери хармонизирана с правилима и прописима у ЕУ, тржиште мобилне телефоније либерализовало.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *