Вијести, Регион

Тачи: Дачић стиже у вјерску посјету

012832

Косовски премијер Хашим Тачи најавио да ће Ивица Дачић боравити на територији КиМ у суботу и истакао да „његова посјета има религиозан карактер“.

Тачи не сједници косовске владе појаснио најављену посјету премијера Србије Грачаници.

“Дакле, захтјев премијера Србије да посјети манастир Грачаницу има религијозан карактер. Дозволите да за свим грађанима Косова појасним, да је захтјев премијера Србије од стриктног вјерског карактера и сматрам да не постоје разлози да се не дозволи једна таква посјета“, рекао је Тачи.

Он је истакао да је „Косово независна и модерна држава“, која дијели заједничке цивилизоване вриједности запада.

„Стога, ми треба да укажемо разумијевање за религиозне и хуманитарне вриједности и за друге народе“, рекао је Тачи.

Једино што се тренутно у Приштини зна о посјети Дачића јесте да ће он посјетити Грачаницу. Влада Србије још није саопштила дневни ред Дачићеве посјете Косову. Српском премијеру је недавно био забрањен улазак на Косово због чега је он запријетио и да неће учествовати у дијалогу с Тачијем у Бриселу.

Након тога је постигнут договор да званичници Србије могу да улазе на Косову, али је то јуче поново забрањено министру Александру Вулину, уз образложење да је учествовао на политичком скупу.

Ипак, Вулин је без проблема боравио на Косову и навео да њему „Еулекс ништа није забранио, а да са властима у Приштини нема комуникацију“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *