Вијести, Регион

Сукоб студената и Тачијеве полиције у Приштини

МЕЂУ ВИШЕ ОД 70 ПОВРЕЂЕНИХ ЈЕ И 31 ПОЛИЦАЈАЦ – ИСТО ТОЛИКО ДЕМОНСТРАНАТА ЈЕ УХАПШЕНО

ТАЧИЈЕВА полиција саопштила је да је данас током протеста пред Ректоратом Универзитета у Приштини повређена 71 особа, међу којима је 31 полицајац.

Портпарол полиције Брахим Садрија изјавио је вечерас да су учесници протеста први започели инциденте и напали и повредили припаднике полиције различитим тупим предметима.

Тридесет једној ухапшеној особи је одређен притвор у трајању до 48 сати.

Међу њима су и директор невладине организације ДИПРЕД Иљир Деда и одборник Скупштине општине Приштина из покрета Самоопредељење, Или Хоџа. Они су осумњичени за „напад на службено лице са тешким последицама”.

Данашњи протест, осми по реду, био је најмасовнији али и најжешћи сукоб између припадника полиције и демонстраната.

     Почетна     ГлобОтпор     Шиптари     Сукоб студената и Тачијеве Полиције у Приштини Сукоб студената и Тачијеве полиције у Приштини

Сукоб студената и Тачијеве полиције у Приштини

Студенти захтевају оставку ректора УП Ибрахима Гашија због сумње да је у звање редовног професора дошао уз помоћ три „научна” рада који су објављени у неком индијском часопису, и других злоупотреба.

Стање на Приштинском универзитету је било тема жестоке расправе на седници Скупштине Косова, где је посланичка група Демократског савеза Косова предложила усвајање резолуције којом се препоручује органима Универзитета да смене ректора Гашија.

Извор: Факти

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *