Вијести, Регион

Студенти на Славији скандирали власти: „Лопови, лопови“

ЦЕНТРАЛНИ ПРОТЕСТ СВИХ СТУДЕНАТА СРБИЈЕ – АКО ЊИХОВИ ЗАХТЕВИ НЕ БУДУ ПРИХВАЋЕНИ – ЗАКАЗАН ЗА 13. ОКТОБАР У БЕОГРАДУ

        СТУДЕНТИ Београдског универзитета блокирали су данас саобраћај у центру града, протестујући против високе школарине и неких од решења у недавно измењеном закону о високошколском образовању у Србији.

        Студенти окупљени испред Факултета организационих наука и Факултета политичких наука блокирали су Булевар ослобођења у правцу ка Аутокоманди, а централне градске улице су блокиране студентима који се крећу према Славији.

        Блокиран је и велики кружни ток на Тргу Славија, на којем више од 1.000 студента стоји на Славији држећи транспаренте „Ко рано рани – самофинансирање“ и „Знање није роба“ и узвикују „Лопови, лопови“. Затворена је улица Краља Милана, а у правцу Народне скупштине Србије створена је велика гужва.

        Студентска конференција универзитета Србије у координацији са студентским парламентима државних универзитета организује студентске протесте у свим универзитетским градовима. Студенти су незадовољни због усвајања измена и допуна Закона о високом образовању и траже доношење новог закона у чијем би писању учествовали и њихови представници.

        Најавили су да ће централни протест свих студената у Србији, ако њихови захтеви не буду прихваћени, бити одржан 13. октобра у Београду.

„Паре нису проблем. Пара нема“

„Паре нису проблем. Пара нема“

Јуче је одржан протест студената у Нишу, а за данас су најављени протести и у Новом Саду и Косовској Митровици, док ће сутра бити одржан у Новом Пазару.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *