Вијести, Регион

Строс-Кан сутра у Влади Србије

10922871185229683e081b8580979884_orig

Београд – Доминик Строс-Кан састаће се сутра у Влади Србије са првим потпредседником владе Александром Вучићем и министрима Лазаром Крстићем и Сашом Радуловићем.

Из Владе Србије је саопштено да ће састанак Строс-Кана и потпредседника Србије и министара финансија и привреде почети у 11 часова и да ће се том приликом разговарати о детаљима сарадње Доминика Строс-Кана са Владом Србије.

После тог састанка требало би да буде одржана конференција за новинаре.

Александар Вучић је прошле недеље најавио да ће Доминик Строс-Кан бити саветник Владе Србије, да ће саветовати министра финансија, првог потпредседнка Владе и премијера и да ће помагати Србији како да репрограмира дугове.

Коментаришући то што је Строс Кан у жижи и домаће и светске јавности био због свог приватног живота, Вучић је тада рекао да то није оно по чему треба судити о нечијој стручности.

Доминик Строс-Кан је бивши директро ММФ-а и био је потенцијални кандидат за председника Француске, али је све то пало у воду када је 15. маја 2011. године ударна вест у светским медијима била да је директор ММФ-а ухапшен на аеродрому у Њујорку и оптужен за сексуални напад на једну хотелску спремачицу. Он је касније ослобођен тих оптужби.

Међутим, француски тужиоци су крајем јула саопштили да ће Строс-Кан бити изведен пред суд по оптужбама за подвођење, због учешћа у наводном кругу проституције у хотелу у Лилу. Строс-Кан је признао да је присуствовао сексуалним забавама, али је рекао да није знао да су неке од жена на тим забавама биле плаћене проститутке.

Доминик Строс-Кан данас ради као саветник влада и великих компанија у многим земљама и у свим крајевима света, у Русији, Африци, Латинској Америци.

Био је два пута министар у Влади Француске – прво министар индустрије и спољне трговине 1991-1993. и затим 1997 – 1999. министар финансија и економије.

Сматра се и да је један од најутицајнијих Јевреја на свету – тачније лист „Џерузалем пост“ га је сврстао на шесто место најутицајњих Јевреја света.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *