Вијести, Регион

Српски држављани ослобођени из Либије

030342
Петорица држављана Србије који су више од годину дана били заточени у либијском граду Зинтану, стигли су у Београд.

Послijе више од годину дана заточеништва у либијском граду Зинтану, петорица држављана Србије стигли су у Београд. Држављани Србије били су у заточеништву од августа 2011. године. Ослобођене раднике Зорана Николића и Недељка Милановића из Лазаревца, Милорада Ђунића из Лознице, Милића Мартиновића из Аранђеловца и Војислава Нићифоровића из Београда у сjедишту Безбjедносно-информативне агенције дочекали су први потпредсjедник Владе Александар Вучић, породице и пријатељи.

Први потпредсjедник Владе Александар Вучић рекао је да је операција ослобођања била тешка.

Један од држављана Србије се захвалио руководству, предсjеднику Србије и потпредсjеднику Владе, као и свим службама које су помагале у њиховом ослобађању.

„Послijе свега либијски суд је донео исправну одлуку, послijе годину дана опсежне истраге и уз помоћ наших безбjедносних структура. И у тешким временима која су задесила Либију, захваљујем на пажњи коју су нам пружили тамо“, рекао је по доласку на београдски аеродром, један од ослобођених држављана Србије.

Либијску побуњеници заробили су, у августу 2011. године, групу српских држављана оптужујући их да су били плаћеници Гадафијеве војске, што су они дематовали.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *