Вијести, Регион

Сребреница: Сјећање на убијене Србе

014589

У Сребреници данас ће бити обиљежена 21 година од страдања 69 српских цивила и војника на Петровдан 1992. године у сребреничким селима Залазје, Сасе и братуначким селима Биљача и Загони. За ове злочине, који су према свједочењу очевидаца починили припадници тзв. Армије Републике БиХ још нико није одговарао.

Мјештани ових села и представнци борачких организација су до сада небројено пута свједочили о томе како су њихове најмилије убијале муслиманске снаге из Сребренице. Уништавлаи су и палили све пред собом. Тад су нестала и 22 Србина, од којих је седморо заробљено, а још нису пронађени. Десет их је случајно ексхумирано 10. јуна 2011. године из масовне гробнице на Залазју, приликом тражења настрадалих Бошњака.

Помен страдалим Србима на гробљима у Братунцу, Загонима, Сасама, Биљачи и Залазју одаће родбина, пријатељи, и представници борачких и организација погинулих бораца из Братунца и Сребренице.У цркви Покрова пресвете Богородице у Сребреници, биће служена литургија, а код споменика и костурнице на Залазју биће служен парастос.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *