Вијести, Регион

Србија – тајно ухапшена три генерала

000422

Тројица пензионисаних генерала Војске Србије, у најстрожој тајности, приведена су средином прошлог мјесеца, пишу „Новости“.

Они се сумњиче да су својим одлукама, приликом набавке новог система везе 2006. и 2007. године, оштетили ВС и државу.

Према писању овог листа, приведени су некадашњи челни људи из Управе за везе Генералштаба ВС – пензионисани генерали Радивој Вукобрадовић и Милан Станимировић, а још један генерал, чије име није наведено, убрзо је пуштен „због кооперативности“.

„О овој великој афери, ‘тешкој’ 80 милиона долара, разговарало се и на Савјету за националну безбједност и она би ускоро требало да добије наставак на суду“, наводи београдски лист.

Према овим информацијама, Министарство одбране је 2006. и 2007. расписало два тендера за набавку опреме за систем веза.

Посао за испоруку радио система вриједности 5.385.180 евра добила је француска фирма „Талес“, као и посао набавке комуникационих система „свичева“ у вредности 12.886.730 евра, иако је по оцјени стручне комисије њихова понуда била неповољнија од оних које су доставили израелски „Тадиран“ и норвешки „Консберг“, пишу „Новости“.

Лист наводи и да се побједа „Талеса“ над „Консбергом“ незванично везује за име Илије Пилиповића, помоћника и кума тадашњег министра одбране Драгана Шутановца.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *