Вијести, Регион

Србија посрће: У Нишу 600 породица одустало од даљинског грејања

НЕПОСРЕДНИ ПОВОД „ДРАСТИЧНО ПОСКУПЉЕЊЕ“, АЛИ ЈЕ РАЗЛОГ – СВЕОПШТЕ СИРОМАШЕЊЕ,

        НИШКОЈ „Градској топлани“ од почетка године стигло је око 600 захтева за привремену обуставу или искључење даљинског грејања због драстичног повећања цена те услуге, речено је данас агенцији Бета у том предузећу.

        Портпарол тог Јавно-комуналног предузећа Милена Павловић рекла је да је највише захтева за искључење или привремену обуставу њих 350, стигло посредством Удружења које су овог пролећа формирали председници скупштине станара.

        „До сада је стотинак захтева за искључење или привремену обуставу реализовано, а остали захтеви се разматрају“, рекла је Милена Павловић.

        Она је истакла да Топлана доноси решења о искључењу или привременој обустави грејања, ако подносилац захтева са овим предузећем има закључен уговор о коришћењу услуга даљинског грејања.

        „Када такав уговор обухвата стамбени објекат са више станова, није могуће искључење или привремена обустава грејања само једном кориснику“, објаснила је Павловић.

Градска топлана у Нишу

Градска топлана у Нишу

Председник Управног одбора Удружења председника скупштина станара Саша Костић рекао је да ће у случају да Топлана не дозволи искључење или привремену обуставу грејања појединачним становима у вишеспратницама Удружење обезбедити правну помоћ свима онима који покрену судски спор против Топлане.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *