Вијести, Регион

Србија – Државна церемoнија обиљежавања почетка Великог рата

Државна церемонија обиљежавања стотину година почетка Првог свјетског рата у Србији биће одржана вечерас код Споменика „Победник“ на Калемегдану у Београду.

Како је саопштило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Италија је предложила да се Србија укључи у пројекат који предвиђа ангажовање трубача из свих земаља који ће сутра изводити нумеру „Ил Силензио“ (Тишина) на симболичним локалитетима у свакој држави.

Почетак церемоније најављен је за 19 сати, а програмом је предвиђено обраћање министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, као и пригодан уметнички програм.

Организатор државне церемоније је Влада Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Србија - Државна церемoнија обиљежавања почетка Великог рата

Србија – Државна церемoнија обиљежавања почетка Великог рата

Србија се обиљежавањем овог догађаја уједно одазвала и позиву Предсједништва Савјета министара Италије упућеног свим бившим зараћеним странама да учествују у пројекту обиљежавања стотину година почетка Првог свјетског рата и истовремено одају дужну почаст свим жртвама тог рата.

Иначе, у понедељак, 28. jула, у Нишу ће бити одржана свечана седница Владе Србиjе, поводом обележавања сто година од почетка Првог светског рата.

Извор: РТРС,Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *