Вијести, Регион

Србиjа без ГMO: Николић да не потпише закон о ГMO

116816

БEOГРAД – Грађанска инициjатива Србиjа без ГMO, у сарадњи са више од 20 еколошких организациjа коjе се залажу за здраву Србиjу без ГMO, затражили су данас од председника Србиjе Tомислава Николића да искористи своjе уставно право и не потпише нови Закон о ГMO, коjим ће сед легализовати промет ГMO производа у Србиjи.

„Грађани Србиjе, поборници Србиjе без ГMO, одлучно апелуjу да државно-политички врх донесе одговорну одлуку коjа ће бити у корист грађана, jер jе реч о нашем здрављу и опстанку нашег потомства.

Здрава Србиjа мора бити изнад сваког личног и корпоративног профита,“ наводи се у отвореном писму тих органзиациjа, упућеном председнику Николићу.

Tе организациjе су позвале председника да се са осталим људима из jавног живота коjи су већ подржали акциjу против ГMO, придружи тоj акциjи и да, како се истиче, „заjедничким снагама – jедногласно, сачувамо Србиjу од ГMO“.

Грађанска инициjатива Србиjа без ГMO и удружења грађана коjа се залажу за здраву Србиjу, организоваће у среду, 4. децембра перформанс „Загрлимо Скупштину“, где ће у оквиру мирног протеста „Заjедно за Србиjу без ГMO“, грађани формирати прстен око Скупштине Србиjе, држећи се за руке и борећи се за своjа основна права.

Србиjа без ГMO мора бити приоритет, jер би увођење тих производа угрозило здравље људи и већ постоjе истраживања у коjима jе доказано да ГMO производи изазиваjу броjне болести, попут тумора, стерилитета, оштећења унутрашњих органа и алергиjа, наводи се у саопштењу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *