Вијести, Регион

Смењен Драган Ђилас

Dragan_Djilas

Градоначелник Београда Драган Ђилас смењен је данас са те функције већином гласова одборника у Скупштини града.

Ђилас се на крају скупштинске расправе о његовом разрешењу захвалио и опозицији и владајућим странкама на сарадњи у протеклих пет година и поручио да Београд мора да настави у истом смеру.

Он је додао да ће се опет видети за шест месеци „када они буду одборници а он поново градоначелник“.

Приоритет је да Београд настави у истом смеру, рекао је Ђилас и додао да га плаше изјаве које стижу од опозиције да град мора да промени смер.

Ђилас је поновио да је поносан на све што је урађено у последњих пет година – мостове, школе, обданишта, укупан социјални програм, бесплатне уџбенике…

Подсетивши да су на данашњи дан пре 13 година одржани избори на којима је демократска Србија победила „ону коју су представљали Слободан МИлошевић, Војислав Шешељ, Томислав Николић и Александар Вучић“ и додао:“На данашњи дан мењате изборну вољу грађана и смењујете ме са места градоначелника“.

Одборницима и другим политичарима поручио је да не говоре о истрагама и тужбама као ни о прошлости већ да се баве будућношћу и подсетио да је био отворен за сарадњу, те да му је жао што поједини предлози опозиције, као што је онај о канцеларији за брзе одговоре, нису ни стизали до њега.

Грађанима је захвалио на поверењу за два мандата истакавши да му је жао што избори за градоначелника нису непосредни, али и додао да ће бити неких других на којима ће Београђани рећи шта мисле.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *