Регион

Скупштина плаћа 2.000 евра за паркинг посланика Демократске странке

135078_030705s1_f

Скупштина Србије је морала да плати невероватних 192.525 динара за паркирање аутомобила само једног од 250 народних посланика због грешке коју је накнадно признао „Паркинг сервис”.

Минус у скупштинској каси, а самим тим и у џеповима грађана, још није надокнађен, иако је, према објашњењу овог београдског предузећа, утврђено да Константин Самофалов (31), посланик Демократске странке, свој аутомобил није оставио непрекидно три месеца у јавној гаражи, како то показује достављени рачун. У „Паркинг сервису“ уверавају да су већ започели процедуру да новац врате републичком парламенту, јер је грешка утврђена.

У званичној документацији Скупштине Србије, коју „Ало!“ поседује, на име овог демократе је од 1. јануара до 31. децембра 2012. направљен астрономски расход који је „Паркинг сервису“ морала да плати Скупштина Србије. Како смо незванично сазнали, дуг је нарастао до четири просечне српске плате тако што је утврђено да је од јануара до почетка априла прошле године аутомобил Самофалова „ситроен Ц2” три месеца „спавао” под кровом гараже код Пионирског парка, недалеко од Скупштине Србије, где започет сат паркирања стаје од 80 динара.

– Увидом у пословне књиге и према подацима којима располаже одељење за буџетске, финансијско-рачуноводствене и послове јавних набавки, народни посланик Константин Самофалов је за паркирање возила у јавним гаражама у поменутом периоду остварио расход у укупном износу од 192.525 динара – стоји у званичном одговору нашој редакцији из Генералног секретаријата Скупштине Србије и додаје се да је парламент поменуте трошкове већ платио.

Међутим, овај посланик демократа објашњава за наш лист да је посреди грешка.
– То није мој рачун и управо решавам ту грешку. Сазнао сам још пре шест месеци за овај наводни дуг и одмах сам контактирао са Скупштином, која се обратила „Паркинг сервису“. Добио сам незванични одговор да ниједан аутомобил није био паркиран у то време, али званичан одговор још није стигао, колико ми је познато.
Колико сам видео, у спецификацији трошкова стоји да сам аутомобил скоро четири месеца држао у гаражи, што није могуће, у то време сам ишао на нека предавања и возио сам регуларно свој аутомобил, чак се не сећам да сам се у том периоду уопште паркирао у гаражи – каже Самофалов.
Да подсетимо, својевремено је ласкаву титулу скупштинског шампиона у паркирању понео његов колега Иван Андрић из ЛДП-а, који је за пола године направио дуг од 44.490 динара.

(Ало)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *