Регион

Шкрбић: Нећу поднијети оставку

004819

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић рекао је да неће поднијети оставку, на шта га је недавно позвала опозиција након смјене директора болница у Невесињу и Источном Сарајеву.Опозиција не ради ништа друго, осим што захтијева смјене људи из власти, а то је њихово легитимно право – рекао је Шкрбић.

– На њихов захтјев нећу поднијети оставку. Чињеница је да директори тих болница нису искључиви кривци за лоше финансијске прилике у којима су се нашле ове здравствене установе. Међутим, за такво стање дијелом су одговорни и они, што је један од разлога што им се Влада Српске захвалила на досадашњој сарадњи – рекао је Шкрбић.

Он је рекао да има и директора који, с обзиром на тешку ситацију, добро раде, те појаснио да је директору невесињске болнице Бори Васиљевићу у исто вријеме истекао мандат, па се његова смјена може сматрати и редовном.

– В.д. директора Клиничког центра Источно Сарајево Синиша Зубић смијењен је, јер је, одлуком о њеној подјели, ова институција престала да постоји – објаснио је Шкрбић и додао да се у сваком случају мора водити рачуна шта је најбоље за систем, а не за појединца.

Министар сматра да свој посао ради коректно, односно у најбољем интересу система и државе. Истакао је да Фонд здравственог осигурања нема никаквих проблема и да ова установа није крива што је у Српској настала финансијска недисиплина и што Пореска управа и Фонд имају мању наплату средстава од доприноса.

Коментариши чланак

Коментара